Αρχική
Διαμονή
Τοποθεσία
Cafe Zygos
Φωτογραφίες
Χάρτης
Επικοινωνία

Live webcam
Τοποθεσία....

Η Παλαιόχωρα, η αλλιώς Παλιόχωρα, μια παραθαλάσσια κωμόπολη 2500 κατοίκων, βρίσκεται στα νοτιοδυτικά παράλια της Κρήτης, 75 χλμ από τα Χανιά. Βαλμένη σε μια μικρή χερσόνησο ανάμεσα σε δυο γραφικούς κόλπους, την κανουν ιδανικό προορισμό για τις καλοκαιρινές σας διακοπές.
Στον δυτικό κόλπο βρίσκεται το λιμάνι, συνέχεια του οποίου είναι η ξακουστή παραλία της Παχειάς Άμμου. Η παραλία η οποία εδώ και χρόνια κερδίζει επάξια την γαλάζια σημαία, δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Στον ανατολικό κόλπο το τοπίο αλλάζει ριζικά, με τα βότσαλα και τα βράχια να κυριαρχούν. Στην απέναντι πλευρά δεσπόζουν τα Λευκά Όρη και τα ξακουστά Σφακιά. Ο προβλήτας εξυπηρετεί τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις με Σούγια, την Αγία Ρούμελη, το Λουτρό, τη Χώρα των Σφακιών, τη Γαύδο και το Ελαφονήσι.
Υπάρχουν επίσης τα ευρωπαικά μονοπάτια Ε4 και Ε1 για τους λάτρεις της πεζοπορίας καθως επίσης και υπέροχα φαράγγια και πολλές παραλίες γύρω απο την Παλαιόχωρα τις οποίες μπορεί να ανακαλυψει κανείς εξερευνώντας την περιοχή.
Η Παλαιόχωρα με την πληθώρα των επιλογών που προσφέρει, μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη κατά την διάρκεια των διακοπών του.

Πως θα φτάσετε...
Η Παλαιόχωρα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 75 χιλιομέτρων
νοτίως της πόλης των Χανίων
Από τα Χανιά με λεωφορείο: Την καλοκαιρινή περίοδο,
τα λεωφορεία που εξυπηρετούν την πόλη της Παλαιόχωρας από
τα Χανιά αναχωρούν τέσσερις φορές την ημέρα. Μπορείτε να
ενημερωθείτε για όλα τα δρομολόγια εδώ. H διάρκεια είναι περίπου
90 λεπτά.
Από τα Χανιά με αυτοκίνητο ή ταξί: Η διάρκεια είναι περίπου
70 λεπτά.
Διαδρομή Χανιά – Παλαιόχωρα
Διαδρομή Αεροδρόμιο Χανίων – Παλαιόχωρα
Διαδρομή Λιμάνι Σούδας – Παλαιόχωρα